Lauttasaaren Länsiulapanniemessä HKL:n alueella mökki 503 valmiina seuraavalle käyttäjälle.
Mökki on mukavasti syreenipensaiden suojassa, yksityisyyttä riittää omalle pihalle oikein hyvin. Omalta pihalta on myös kohtuullinen merinäkymä pensaiden väleistä, näkymät ovat oikein mukavat ja rauhalliset. Mökkejä ympärillä on runsaasti, tämä mökki on silti omassa rauhassaan.

Mökki itse on kohtuullisessa kunnossa, mitä toki kannattaa kunnostaakin. Rakennus on harkkojen päällä, pohja on hyvin tuulettuva. Muilta osin talon kuntoa kannattaa tarkastella. Asuttavassa ja käytettävässä kunnossa nytkin.

Alueella on kesävesi, mikä pidetään auki kesäaikaan, toukokuusta lokakuun alkuun. Oma vesipiste on rakennuksen edessä, missä allas (katso kuva).

Mökille pääsee julkisella liikenteelläkin hyvin, sekä metrolla että bussillakin. Lähin metroasema on Koivusaaren asema, minne on matkaa n 1 km kauniita polkuja pitkin, bussilla Isokaarta pitkin pääsee myös (500 m kävellen). Läheisellä Isokaarella on kaksi K-kauppaa (Isokaari 9 ja Isokaari 42), kumpaankin matkaa alle 1 km.

HKL-majojen yhteiskäytössä on sauna, grillipaikka, suihkut ja ulko-wc:t. Laituripaikka on vuokrattavissa yhdistykseltä (vapaustilannetta ei ole tarkistettu).

Huom! HKL-majat ry:n sääntöjen mukaan omistajan on oltava helsinkiläinen.

Kesämajat sijaitsevat Helsingin kaupungin vuokratontilla. Alueen nykyinen vuokrasopimus on voimassa 2032 loppuun saakka, minkä jälkeen sitä varmasti jatkettaneen, kuten tähänkin asti on tapahtunut. Varainsiirtovero kaupasta on 4 % (rakennuksen erillisluovutus)

Lauttasaaressa HKL:n kesä-maja-alueet ovat helsinkiläisiä erikoisuuksia, joita saattaa ihmetellä, ellei tiedä niiden taustaa. Keitä asuu näissä hobittikylissä, leikkimökin kokoisissa majoissa metsien siimeksessä?

Vuonna 1928 kaupunki alkoi sallia vähävaraisimmille asukkailleen uudenlaista virkistäytymistä kangasteltoissa ensin Varsasaaren ja Satamasaaren alueilla. Suomen kesä on epävakainen ja pian tuli kyselyjä voida rakentaa jotain telttaa tukevampaa. Niinpä retkeilijöille annettiin lupa tehdä majoja. Jotta mökkikylistä ei rönsyilisi minkä näköisiä hyvänsä, päätettiin tehdä niille tyyppipiirustukset. Hommaan palkattiin vuonna 1946 nimekäs arkkitehti Hilding Ekelund.

Näin oli silloin, mutta alueen mökkeilyn glamour on pysynyt erittäin hyvänä ja myöhemmin tullut vieläkin suositummaksi. Erittäin hohdokas harrastus ja vapaa-ajanviettopaikka.

Tässä erittäin idyllinen tilaisuus ja mahdollisuus omaan “punaiseen tupaan”.

Upea tilaisuus päästä omalle mökille Kaunissaaren kyläalueelle, kävelyetäisyydelle venesatamasta. Tämä paikka on mahdollista jakaa kahdeksi tontiksi/rakennuspaikaksi, mistä ohjeellinen tonttijako onkin jo tehty. Toinen tontti on n. 3000 m2 ja toinen n. 2000 m2, rakennusoikeus e = 0,10. Pihapiirissä on n. 35 m2 päärakennus, n. 12 m2 nukkumamökki, ulkohuussi ja kaivo pihassa. Pihaan pääsee kätevästi ajamaan suoraan autolla.
Tontit on mahdollista myydä myös niin, että 3000 m2 tontti, missä rakennukset ja sähköliittymä ovat, myydään hintaan 75.000 EUR ja toinen 2000 m2 suuruinen hintaan 55.000 EUR. Kummallekin tontille on saatavissa tieyhteys suoraan Pitkänniemenpolulta.

Pyhtään Kaunissaari on todellinen kesäparatiisi. Kyläalue on idyllinen kalastajakylä. Saaren venevajat, kapeat kujat ja upeat pihat ovat kuin tuulahdus menneiltä ajoilta, missä koet aitoa saaristolaistunnelmaa. Kalastajakylän alue muodostaa valtakunnallisesti merkittävän perinnemaiseman ja on sellaisenaan suojeltu. Saaren luonnonmaisemassa on hyvä rauhoittua ja nauttia kesästä.
Saaren itäpuolella olevat suuret hiekkarannat ovat ainutlaatuiset ja tarjoavat auringosta nauttiville upeat puitteet.

Pyhtään kunnan ylläpitämä vierasvenesatama palvelee Kaunissaareen saapuvia veneilijöitä. Vierasvenepaikkoja on 86, joista 36 on varattavissa etukäteen. Vesijettipaikkoja on 5 kpl. Sataman sisääntuloväylän syvyys 2.5 m. Vierasvenesataman kulkusyvyys on 2.0 m. HUOM!! Aallonvaimenninlaiturin (E -laituri) kohdalla kulkusyvyys 1.3 m noin 2 metrin etäisyydellä laiturista (kiinnityskettingit).
Satama avataan säiden salliessa 1.5.2023 ja suljetaan 30.9.2023. Satamapalvelut ovat käytössä 1.6. – 31.8.2023. Satamapalveluihin kuuluu sähkö, vesi, wc, suihkut, pesutupa/pyykkihuoltotila, jätekatos ja grillitupa. Muina aikoina satamapalveluista on käytössä sähkö ja kuorikekäymälä.

Saareen kulkee maksuton, valtion järjestämä yhteysalusliikenne. Yhteysalukset liikennöivät Kotkan Kuusisen satamasta. M/S Otava ja M/S Tekla pystyvät kuljettamaan myös autoja sekä rahtitavaraa etukäteen siitä sopien.

Soita niin jutellaan lisää! Saarella käyminen onnistuu, myös omatoimisesti hyvin.