Upea tilaisuus päästä omalle mökille Kaunissaaren kyläalueelle, kävelyetäisyydelle venesatamasta. Tämä paikka on mahdollista jakaa kahdeksi tontiksi/rakennuspaikaksi, mistä ohjeellinen tonttijako onkin jo tehty. Toinen tontti on n. 3000 m2 ja toinen n. 2000 m2, rakennusoikeus e = 0,10. Pihapiirissä on n. 35 m2 päärakennus, n. 12 m2 nukkumamökki, ulkohuussi ja kaivo pihassa. Pihaan pääsee kätevästi ajamaan suoraan autolla.
Tontit on mahdollista myydä myös niin, että 3000 m2 tontti, missä rakennukset ja sähköliittymä ovat, myydään hintaan 75.000 EUR ja toinen 2000 m2 suuruinen hintaan 55.000 EUR. Kummallekin tontille on saatavissa tieyhteys suoraan Pitkänniemenpolulta.

Pyhtään Kaunissaari on todellinen kesäparatiisi. Kyläalue on idyllinen kalastajakylä. Saaren venevajat, kapeat kujat ja upeat pihat ovat kuin tuulahdus menneiltä ajoilta, missä koet aitoa saaristolaistunnelmaa. Kalastajakylän alue muodostaa valtakunnallisesti merkittävän perinnemaiseman ja on sellaisenaan suojeltu. Saaren luonnonmaisemassa on hyvä rauhoittua ja nauttia kesästä.
Saaren itäpuolella olevat suuret hiekkarannat ovat ainutlaatuiset ja tarjoavat auringosta nauttiville upeat puitteet.

Pyhtään kunnan ylläpitämä vierasvenesatama palvelee Kaunissaareen saapuvia veneilijöitä. Vierasvenepaikkoja on 86, joista 36 on varattavissa etukäteen. Vesijettipaikkoja on 5 kpl. Sataman sisääntuloväylän syvyys 2.5 m. Vierasvenesataman kulkusyvyys on 2.0 m. HUOM!! Aallonvaimenninlaiturin (E -laituri) kohdalla kulkusyvyys 1.3 m noin 2 metrin etäisyydellä laiturista (kiinnityskettingit).
Satama avataan säiden salliessa 1.5.2023 ja suljetaan 30.9.2023. Satamapalvelut ovat käytössä 1.6. – 31.8.2023. Satamapalveluihin kuuluu sähkö, vesi, wc, suihkut, pesutupa/pyykkihuoltotila, jätekatos ja grillitupa. Muina aikoina satamapalveluista on käytössä sähkö ja kuorikekäymälä.

Saareen kulkee maksuton, valtion järjestämä yhteysalusliikenne. Yhteysalukset liikennöivät Kotkan Kuusisen satamasta. M/S Otava ja M/S Tekla pystyvät kuljettamaan myös autoja sekä rahtitavaraa etukäteen siitä sopien.

Soita niin jutellaan lisää! Saarella käyminen onnistuu, myös omatoimisesti hyvin.